Fin helg på Hovden

Jakob Haugaa Generelt

Da er vi hjemme igjen etter en ny jaktprøvehelg. Det manglet ikke på fugl i terrengene, men krevende forhold med varme, lite vind og tørr vegetasjon gjorde det vanskelig for mange av hundene. I løpet av helgen hadde vi våre sjanser, men for en uerfaren unghund ble det litt for vanskelig denne gangen.

Uansett fin trening for Max. Han synes fortsatt det er litt artig med makker i første slipp, men fra andre slipp og utover er han på jakt og går glimrende. Vi stilte både fredag og søndag, begge dager var vi ved bilen i 17-tiden – så det ble lange dager i fjellet. På søndag var Max eneste hund igjen på hele partiet og fikk nesten 90 min, men lykkes dessverre ikke med å få et tellende fuglearbeid.

Dommerkritikken fredag: Max starter noe ungdommelig, er opptatt av makker. Med ny makker jakter Max prima, høy fart, intensitet, flott stil. Dekker terrenget prima i god kontakt. Fortsetter søk av meget høy klasse.

Dommerkritikken søndag: Max starter noe ungdommelig. Bedres etterhvert. I senere slipp går Max meget godt. Dekker anvist terreng i gode store slag i bredde og dybde. Fortsetter dagen ut. Max har i dag hatt sine sjanser uten å lykkes. En tiltalende hund som vi ønsker lykke til videre.

Nå ser vi frem mot jakta og gleder oss skikkelig til å felle de første fuglene for Max! Det kommer til å bli en lærerik høst for gutten. Men før Max får prøve seg, så blir jaktpremieren viet fullt og helt til Vilja. Vilja har allerede vært på jakt i Sverige. Der ble det fellt tiur og orrfugl for henne. Hun fortsetter å vise seg som en fantastisk jeger og viltfinner, det er rett og slett bare gøy å jakte over henne. Nå gleder vi oss!