Steggjekvevens Max

God debut i voksenklassen – 2. AK!

Jakob Haugaa Generelt

Vi stillte èn dag på Nesheia-prøven. Planen var egentlig å vente til høsten med å starte i AK, men Max har vist solide takter i løpet av vinteren og vi tok derfor sjansen på å stille tidligere enn planlagt. Ettersom Max fortsatt er såpass ung så har vi ikke apporten eller apportbeviset på plass. Det beste vi kunne håpe på var derfor 2. AK.

I første slipp går Max prima uten at det er fugl i slippet. I andre slipp begynner føret å bli noe tyngre, men Max fortsetter meget godt og holder format selv om han har noen stopp der han venter på å bli ført av meg. Etter hvert ser vi Max kaste seg inn i stand. På kommando reiser Max djervt to ryper og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Vi var med det ferdig for dagen og Max fikk sin velfortjente 2. AK.

Dommerkritikken: I oversiktelig terreng og vekslende vind går Max i prima fart og stil. Et meget stort søk. Bruker vind og terreng meget godt. God kontakt. Senere går Max meget godt. Mangler noe kontinuitet. Stand. Reiser i etappe djervt fugl. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder prima. 2. AK. 546444.

Max er nå stillt på 3 prøver og blitt premiert på 2 av dem. Veldig fornøyd med gutten!