Hovdenprøven II

Jakob Haugaa Jaktprøve 14 Comments

På vår tredje jaktprøve fikk Pluss 1.AK. På tungt føre gikk han i kjent stil, med bra trøkk og høy arbeidsmoral og ble belønnet med tallkarakterene 656444. Ekstra stas å høre fra dommeren at det var lenge siden han hadde sett et så flott fuglearbeid…

Fuglearbeidet kom i 3.slipp. Vi gikk i ei bratt li hvor det var fugl i slippene før oss. Pluss jobber godt i lia, og etter hvert ser jeg han trekke an noen meter før han smeller inn i stand. Jeg ber om å få reise på avstand, for å være sikker på å få vist reis. Pluss går villig på og reiser presist ryper, og er komplett rolig i oppflukt og skudd (jeg tror han satt seg til og med før jeg kommanderte sitt).

Dommerkritikken:
På tungt føre starter Pluss meget godt. Utnytter biotopen meget godt, i fin fart og stil. God kontakt med fører. Fortsetter sitt glimrende søk dagen ut. Stilfull stand, på avstand reises ryper presist. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder erfarent. Denne glimrende hunden tildeles 1.AK. Apportbevis ok.

Vi har nå stilt Pluss på tre prøver, og blitt premiert på to av prøvene (på prøven uten premiering kom vi ikke i fugl). På disse tre prøvene har vi hatt fem starter, og vi har til nå ikke blitt slått i fugl. Gjennomsnittlige tallkarakterer for disse startene er 5.0 4.8 6.0 4.0 4.0 4.0, og premieprosenten er 40%. Dette er vi veldig fornøyd med :-)

Legg igjen en kommentar