Hovdenprøven I

Jakob Haugaa Jaktprøve Leave a Comment

Da er vi hjemme igjen etter en helg på Hovden. Pluss har gått meget bra og fått gode tilbakemeldinger på søk. Men vi fikk dessverre ikke sjanse på fugl, verken lørdag eller søndag, og da ble det heller ingen premiering.

På lørdag gikk vi hele dagen uten å se en eneste fjær. Det var tidvis tungt føre, og ble en lang dag før vi var tilbake på hytta. Pluss gikk til tallkarakterne 556444.

Dommerkritikk:
I medvind i noe tett terreng starter Pluss meget godt i stor fart og flott stil, i god kontakt med fører. Fortsetter dagen ut sitt meget gode søk, med utmerket søksbredde og reviering. Kommer ikke for fugl.

På søndag gikk vi i nytt terreng, og alle i AK-partiet hadde sjanser på fugl bortsett fra oss… Dette ble også en lang dag for vår del. På slutten av 3. runde er det 3 hunder igjen i AK. Før slipp vet vi at det mest sannsynlig er ryper rett foran oss. Pluss viser hvertfall helt tydelig at det lukter veldig godt mens vi venter på hvem dommerne sender ut. Dessverre får vi ikke slippe, og dessverre tar ikke de to andre hundene vare på denne sjansen. Og da det ble vår tur var det ikke flere ryper å se. Pluss gikk denne dagen til tallkarakterne 446444.

Dommerkritikk:
I noe kupert terreng starter Pluss i meget stor fart og flott stil. Holder god kontakt med fører. Fortsetter dagen ut med utmerket bredde og reviering. Merker en lang dag og modererer seg litt.

Bortsett fra at vi ikke fikk sjanse på fugl, er jeg ellers godt fornøyd med prøven. Pluss har fått gode tilbakemeldinger på søk, selv om jeg faktisk har sett han enda bedre på trening. Nå skal vi slappe av noen dager, og så blir det nok mer trening før neste prøve. Vi håper på litt flaks neste gang. :-)

Legg igjen en kommentar