Hovdenprøven

Jakob Haugaa Jaktprøve Leave a Comment

Vi reiste på fredag kveld 17.08 for å delta på Hovdenprøven på lørdag og søndag. Dette var debuten som fører for Jakob. I løpet av året har det vært lagt ned mye arbeid i både dressur og fysisk trening.

Lørdag morgen var det opprop, og vi fikk vite hvem som var dommere og hvilket terreng vi skulle gå i.

Vi gikk på et blandet UK/AK-parti med 14 påmeldte hunder. Etter den såkalte ”morgenandakten”, ble UK-hundene sluppet parvis med 20 minutts slipptid. Vi lot oss imponere over nivået på noen av UK-hundene. Etter hvert var det AK-hundene sin tur. Vi hadde siste slipp på partiet.

Første fuglekontakt for dagen skjedde i slutten av slippet før oss. Denne hunden gikk for langt etter rypene, og røk ut. Dermed var det vår tur, og vi hadde gode sjanser for å komme i fugl da vi så at en av rypene satt seg igjen etter en flyvetur på et par hundre meter.

Vi sikter oss inn på rypa som hadde satt seg et par hundre meter bortenfor, men begge førerne bommer på plasseringen. Hundene søker likevel i riktig område, men finner ikke rypa – som først tar på vingene når partiet trår den opp. Begge hundene får dermed sjanse på nyslått fugl. Da slippet er over, gir dommerne uttrykk for at de liker hundene. Deretter følger en liten matpause før UK-hundene skal i aksjon igjen.

Vi går og går uten at hundene finner fugl. Etter hvert beveger vi oss inn i et område hvor det ble sett at noen ryper satt seg tidligere. Hundene i slippet før oss avsøker terrenget uten å finne noe, og det blir dermed vår tur. Pluss finner raskt ut hvor rypene sitter. Rypene letter når fører kommer opp, og Pluss er komplett rolig i oppflukt og skudd. Vi fikk dessverre ikke vist reis, som jo er en av Pluss sine sterke sider. Etterpå fikk Pluss skryt for prima utredning.

Vi er dermed ferdige for dagen og fikk en 2AK som vi er utrolig glad for! Tallkarakterer 556444 og presisjon 4.

Dommerkritikk:
«Pluss går et stort vel anlagt søk. Revierer i god kontakt med fører. Prima fart, stil og aksjon. Nyslått fugl letter i område hvor Pluss har vært. I senere slipp støkker Pluss fugl. Stand, komplett rolig i oppflukt og skudd. Tildeles i dag 2 pr. AK.»

Det blir nok flere jaktprøver med tiden :-)

Legg igjen en kommentar