Jaktprøvedebut – 2. UK!

Jakob Haugaa Jaktprøve

Denne helgen startet vi på Telemark Fuglehundklubbs jaktprøve på Møsvatn. Dette ble både vår og Max sin debut i UK. Vi meldte oss på først og fremst for sosialiseringens skyld, og så fikk alt utover det være bonus.

På fredag startet Max ungdommelig, før han gikk seg opp og ble bedre og bedre i hvert slipp uten å komme i fugl. Det ble en lang dag, bra med slipptid og hvor vi var med helt til vi kom ned fra fjellet i 17-18-tiden.

Dommerkritikken: I kupert og tett terreng jakter Max noe ungdommelig og oppsøker makker mye. I senere slipp har Max en klar progresjon og jakter meget godt i godt samarbeid med fører. Max jakter utover dagen glimrende uten å lykkes med å komme i fugl.

Lørdag startet litt på samme måte som fredag, ungdommelig i søket før Max gikk seg kraftig opp i 2. og 3. slipp. Det var krevende forhold for hundene; varmt, tørt og lite vind. Det hadde vært fugl i lufta i slippene før oss, så vi hadde likevel et lite håp om å finne fugl da det var vår tur. Max hadde slipp i en tett vierli. Ikke lenge etter slipp så tråkker vi opp to ryper, og når hundene kommer til så går det opp et stort rypekull. Begge hundene roes før vi fortsetter i samme retning som rypene fløy. Etter hvert finner vi Max i en stram stand inne i et myrdrag i lia. Når vi nærmer oss så letter ei rugde presist foran Max, som er komplett rolig i oppflukt og skudd.

Dommerkritikken: Max går i stor fart, varierende intensitet. Et noe umodent søk med mange bra slag og kontakt med fører. Max går meget godt i andre slipp. Avsøker mye terreng. Avslutter med et glimrende medvindsslag. Jobber godt i bratt li. Vi støkker stort rypekull. Senere stram stilfull stand. Når fører kommer til letter rugde presis foran Max som er rolig i oppflukt og skudd. Tildeles 2 premie UK. 

En flott 2. UK på Max. Kjempefornøyd med gutten som bare ble bedre og bedre i løpet av helgen tross krevende forhold.