Oppdatering fra høstsesongen

Jakob Haugaa Jakt Leave a Comment

Nå er det på tide med en oppdatering siden sist. På grunn av at elgjakta har tatt lengre tid enn ventet, så har det ikke blitt så mye fuglejakt som ønsket – men en del turer har det jo blitt, og flere kommer det til å bli.

Selv om det ikke har vært noe toppår for fuglebestanden, har det vel kun vært 1-2 turer der vi ikke har funnet fugl. Nå begynner fuglene her å flokke seg sammen, og er til tider vanskelig å komme innpå.

Når det gjelder Pluss har han fungert veldig bra i høst. Spesielt i åpne biotoper kan han gå stort, men når vi går i tettere biotoper avpasser han søket deretter. Med jevne mellomrom kommer han inn og viser seg. Topp kontakt. Pluss er en behagelig hund å jakte over, lar seg lett styre ved å bruke kroppen og angi marsjretning. Apporten fungerer greit hjemme, men ikke like bra på fjellet enda. Vi trente litt apport i sommer, men ikke i andre områder enn i hagen. Er nok her feilen ligger. Når det gjelder ro i oppflukt, så var det i vinter/vår en par tilfeller med ettergang på 30-40 meter. Vi reiste ned på Skisland og trente RIO på duer et par ganger, samt noe sitt-trening i sommer. I høst har ikke hunden gått etter fugl en eneste gang. Selv når sitt-kommandoen ikke gis, er Pluss helt rolig i oppflukt.

Legg igjen en kommentar