Oppsummering høsten 2022

Jakob Haugaa Jakt, Jaktprøve, Trening

Det er på tide å oppsummere høsten 2022. Vi har stilt Max på 2,5 år på tre prøvestarter i AK i høst. Max har fått slipptid 65-70 minutt hver gang uten å få sjanse på fugl. Søksmessig går han til 1. AK mener både jeg og andre som har sett han på trening, men på jaktprøve i høst har han vært noe ungdommelig, så skal gi han litt mer tid og jakte mer før vi stiller til neste start. I løpet av høsten har han derimot vist seg som en strålende jakthund. En herlig hund å jakte med, som holder god kontakt og har fine fuglearbeid. Naturlig lystapportør. Han er veldig lettdressert og enkel å få til. Før elgjakta startet hadde vi nærmere 40 fuglearbeid i høst, hvorav de fleste var med ro i oppflukt. Så gutten begynner å samle litt erfaring med varierende fugl under ulike forhold.

Vilja fikk en skade i opptreningen til jakta og har delvis vært på sidelinjen i høst. Hun begynner å dra på årene, så vi har vært forsiktige og tålmodige for å unngå at skaden forverrer seg.

Nå har det blitt en rolig periode på hundene, men vi planlegger å starte opptreningen igjen i januar/februar – litt avhengig av forholdene. Vi gleder oss til fortsettelsen!