Steggjekvevens Max

Etter Valera's Hi-Strå og Berkjestølen's Vilja


Jaktprøve: 2. AK Utstilling: Ikke stilt enda HD: B CL: Fri PRA: Fri


  • OM MAX

    Steggjekvevens Max (reg.nr. NO37759/20) er etter eget oppdrett og er en middels stor engelsk setter hannhund. Max var eneste valp i denne kombinasjonen, men vokste opp med 5 andre ES-valper som Vilja var fostermor for i samme periode. I løpet av høsten har vi fellt godt med fugl for gutten, som har vist seg som en frisk fuglebehandler, med søk og samarbeid i orden. En hund som fungerer like godt på skogen som i fjellet. Dette er en lettdressert hund som er enkel å få til. 2 år og 2 måneder fikk han 2. AK i debuten i voksenklassen!

  • STAMTAVLE

    Max har en tilnærmet helt norsk stamtavle. Vi prøvde ikke å finne opp kruttet på nytt med denne kombinasjonen; Berkjestølen og Rødsjø-hundene har avlet meget godt sammen tidligere. Dette er 3. generasjon hund i vårt eie (vi har også hatt mor Vilja og bestefar Pluss). Tispelinjen består av utpregede viltfinnere med kontakt og samarbeid i orden. Med Hi-Strå forsterker vi dette og får i tillegg inn meget godt eksteriør.JAKTPRØVER

April 2022 debuterte Max i voksenklassen med 2. AK. Planen var egentlig å vente til høsten med å starte i AK, men Max har vist solide takter i løpet av vinteren og vi tok derfor sjansen på å stille tidligere enn planlagt. Ettersom Max fortsatt er såpass ung så har vi ikke apporten eller apportbeviset på plass. Det beste vi kunne håpe på var derfor 2. AK.

I første slipp går Max prima uten at det er fugl i slippet. I andre slipp begynner føret å bli noe tyngre, men Max fortsetter meget godt og holder format selv om han har noen stopp der han venter på å bli ført av meg. Etter hvert ser vi Max kaste seg inn i stand. På kommando reiser Max djervt to ryper og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Vi var med det ferdig for dagen og Max fikk sin velfortjente 2. AK.

Dommerkritikken: I oversiktelig terreng og vekslende vind går Max i prima fart og stil. Et meget stort søk. Bruker vind og terreng meget godt. God kontakt. Senere går Max meget godt. Mangler noe kontinuitet. Stand. Reiser i etappe djervt fugl. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder prima. 2. AK. 546444.

Høsten 2022 har vi stilt på tre prøver i AK uten uttelling. Gutten har vært litt ungdommelig og trenger noe mer tid og jakting før han er klar for neste start. I løpet av høsten har vi derfor prioritert jakting og han har derimot vist seg som en strålende jakthund. Det kan man lese mer om her.


Husk å skru på HD og vis i fullskjerm


Husk å skru på HD og vis i fullskjerm


Husk å skru på HD og vis i fullskjerm


Husk å skru på HD og vis i fullskjerm


Husk å skru på HD og vis i fullskjerm


Husk å skru på HD og vis i fullskjerm