Valpekull

Valper etter Valera's Hi-Strå og Berkjestølen's Vilja ventes i slutten av februar 2020.Berkjestølen's Vilja er parret med årets engelsk setter utstilling og NM-finalist høyfjell NV-18 NUCH Valera’s Hi-Strå til Ingvar Rødsjø. En spennende kombinasjon med genetikk som har gitt mange gode jakthunder tidligere. Begge hunder er friske og raske - fri for alt unntatt jaktlyst.

Både Hi-Strå og Vilja er hunder som det jaktes mye over, har en mentalitet og eksteriør som tåler mange dager på jakt og er rolige i hus. Vilja kommer fra et kull der 3 hunder er stilt på jaktprøve og alle har oppnådd 1. AK. Vilja blir mye brukt på jakt og dressuren bærer preg av det. Hun er ikke stilt på prøve pt.

Hi-Strå var eneste hund i sitt kull og ble til etter inseminasjon av Vårhaugens Hi-Tech. Hi-Strå er dermed halvbror til en av Norges mestvinnende fuglehunder gjennom tidene, Berkjestølen's Hi-Treff. Valera's Hi-Strå har 1. VK m/CK på jaktprøve og BIR på utstilling.

Tilbakemeldingene på Hi-Strås tidligere kull har vært meget bra og vi har stor tro på at dette blir en kombinasjon som står godt til hverandre.